BMI te hoog? Heb je overgewicht? Bekijk hier alle tips!

De afslankreceptenbijbel kan je heel erg goed gebruiken als je last hebt van overgewicht. Tegelijkertijd is dan je BMI ook te hoog. In dit artikel kun je dan ook je BMI uitrekenen om te kijken hoe je er voor staat.

In dit artikel leer je:

šŸ”· Wat moet je doen als je BMI te hoog is

šŸ”· Alles over de afslankreceptenbijbel

šŸ”· Hoe draai je de knop om als je wilt gaan afvallen?

overgewicht en obesitas

overgewicht-bmi te hoogDe laatste jaren is het aantal mensen met overgewicht en obesitas schrikbarend gestegen. Sinds de jaren 80 zit hier een zeer stijgende lijn in. Heel veel mensen hebben hun BMI dam ook te hoog. Dit komt vaak door ons eetpatroon en we bewegen ook steeds minder. Wist je wel dat de helft van alle Nederlanders last heeft van overgewicht?

Wanneer jij ook tot deze groep behoort en besluit af te vallen en vet te verliezen dan gebeurt er heel veel met lichaam. Je zult gaan merken dat je persoonlijkheid totaal gaat veranderen. Je wordt een ander mens!

Een plan maken

Wanneer je besluit om iets te gaan doen tegen die overtollige kilo’s moet je van te voren een goed plan gaan maken. Bedenk voor jezelf wat voor jou de ware reden is om af te vallen en vet wilt gaan verliezen. Verander je leefstijl

Wil je de kleding weer aan hebben die al een paar jaar in je kledingkast hangt. Heb je het gevoel dat je wordt nagekeken. Wil je stralen in je zwembroek of bikini? Of wil je gewoon fit en strakĀ  door het leven?

Je ondergaat verschillende fases op weg naar een nieuw leven

Stel je voor dat je gaat afvallen. De eerste fase waar je in beland is de bewustwording van je huidige situatie. Je weet dat de huidige situatie niet gezond voor je is en dat het momenteel niet gaat zoals jij het wil.

Zorg ervoor dat je er klaar voor bent. verdiep je goed in het ‘plan’ wat je voor jezelf hebt gemaakt. Prik een datum wanneer jij gaat beginnen om de strijd aan te gaan met die overtollige kilo’s. Wanner je bent begonnen is het mogelijk dat er na een tijdje een moeilijke periode aan gaat komen.

Je bent de eerste kilo’s kwijt. De mensen in je omgeving stimuleren je en je kleding zit niet meer zo strak. hartikke goed allemaal. Maar na een tijdje ontvang je die stimulans niet meer van je omgeving. Het is dan logisch dat je dan minder gemotiveerd bent en dit is dan juist met moeilijkste punt in je strijd tegen die overtollige kilo’s.

Het dagelijks leven komt weer om de hoek kijken. Je gezin vindt hetĀ  minder leuk dat er allerlei dingen zijn veranderd. Door je omgeving, of door jezelf, ben je meer geneigd vals te spelen met het afvallen. Het begint allemaal een beetje moelijkijk te worden
Nu komt het allerbelangrijkste moment: ga ik het volhouden, of val ik terug in oude gewoonten?

Doorgaan, draai die knop om!

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel zijn afgevallen veel meer zelfvertrouwen hebben dan voor die tijd. Je ware persoonlijkheid komt naar boven, je straalt veel meer en je zult gaan merken dat je veel meer in het middelpunt van de samenleving bent beland.

BMI, reken nu uit of je overgewicht, ondergewicht of het ideale gewicht hebt

BMI, oftewel Body mass index is een ideale manier om uit te rekenen of je overgewicht, ondergewicht of op een ideaal gewicht zit. DE BMI index wordt ook door de Wereldgezondheidsorganisatie ingezet om verschillende statistieken naar boven te krijgen.

Adolphe Quetelet

Deze meetmethode, die ook bekend is onder de naam queteletindex, bestaat al ruim 200 jaar.Ā  De bedenker ervan is de Belgische wis- en sterrenkundige Adolphe Quetelet die rond 1830 aan de basis van deze berekening stond. Oorspronkelijk werd de index dan ook ingezet om statistieken over grote groepen mensen uit te rekenen.

Heel veel diƫtisten, ziekenhuizen en lifestyle coaches gebruiken deze methode om te kijken hoe je ervoor staat en of je een vergrootte kans maakt op de welbekende welvaartziektes.

discussies rondom BMI

Er zijn heel veel discussies over het nut van je BMI. Je lichaamsbouw krijg je mee van je ouders. De ene persoon is lang, de ander is klein en heeft brede heupen. Smalle schouders of brede schouders. Vandaar dat de BMI ook niet geschikt is voor sommige bevolkingsgroepen die een afwijkende lichaamsbouw hebben.

Spieren zijn zwaarder dan vet. Wanneer je een sportschooltype bent en heel veel spieren hebt dan zal je BMI een afwijkend cijfer hebben.

De hoeveelheid lichaamsvet in je lichaam maakt niet uit. Het gaat immers om de verhouding gewicht en lengte.

wat is een gezond BMI?

een gezond BMI heb je als de verhoudingen tussen je lichaamsgewicht en je lengte klopt. Dan is de kans op gezondheidsproblemen ook het laagst.

Wat te doen bij een BMI die te hoog is?

Blijkt uit de BMI test dat je te hoog zit? dan is de kans groter dat je dan een verhoogde kans hebt op lichaamsaandoeningen. Het wordt dan hoog tijd om ietsĀ  er tegen te gaan doen.

De BMI calculator

Klik hier om naar de website te gaan van de hartstichting om je BMI te berekenen. Keer gelijk terugĀ  voor het juiste advies wat ik je ka geven aan de hand van je resultaten.

Help! mijn BMI is te hoog, wat moet ik nu doen?

Ik heb korte tijd geleden de afslank receptenbijbel van Oscar Helm gelezen. Oscar is dieet psycholoog, voedingsdeskundige en afslankcoach. Oscar Helm heeft de afgelopen jaren duizenden mensen geholpen naar een gezondere leefstijl.

In de afslank receptenbijbel wordt op een duidelijke manier uitgelegd waarom bepaalde voedingsmiddelen nu juist wel of niet goed voor je lichaam zijn. De afslank recepten bijbel is een vernieuwde aanpak met simpel te bereiden recepten die iedereen in een handomdraai kan maken.

“Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten…”
Beste Oscar,

Je afslank recepten zijn toppie! Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten, het is heerlijk om haar te zien genieten en we beiden afvallen. Na 9 dagen hadden we er beide al 2 kilo’s af.

Bernhard

BMI te hoog? Klik hier voor deĀ  AFSLANKRECEPTENBIJBEL.

Waarom de afslankreceptenbijbel?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de afslank receptenbijbel je lichaam gaat veranderen in een vetverbrandingsmachine.

Oscar Helm hanteert niet voor niets een 60 dagen niet goed, geld terug garantie!

overgewicht-afslankreceptenbijbel-bmi

In de grafiek op de website van het boek is dan ook te zien dat, hoewel beide diƫten ongeveer gelijk zijn in de eerste drie weken, er inderdaad geen sprake is van een jojo-effect bij het volgen van een dieet uit de Afslank Receptenbijbel. Niet alleen op de website van Oscar Helm wordt er positief over de Afslank-receptenbijbel gesproken maar ook op vele ander websites.nicolette van dam- overgewicht

In een recente tweet van Nicolette van Dam kunt u zien dat zij ook uitermate tevreden is over de Afslank receptenbijbel

Ik ben in ieder geval ook super tevreden over het boek en kan dit dan ook zeker voor je aanraden.

beslis snel want je hebt nu tijdelijk 5 gratis digitale bonussen

  • Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips
  • Bonus 2: 10 Gezonde Toetjes
  • Bonus 3: 84 Gezonde Tussendoortjes
  • Bonus 4: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam
  • Bonus 5: Het Ultieme Afslank Programma (video)

Vond je dit een waardevol artikel? Doe me een plezier en deel dit artikel op social media of laat een reactie achter.

Heb je al ervaring met de afslank receptenbijbel en dit ook succesvol toegepast in je zoektocht naar een gezondere leefstijl? laat dan een reactie achter.

Nieuwsgierig geworden naar de AFSLANKRECEPTENBIJBEL? Klik hier voor meer informatie.

 

Dit bericht is 56 keer gelezen

Geniet, Deel en Like!
Facebook0
Facebook
volg ons via E-mail
Pinterest0
Pinterest
Instagram488