Is het 101 receptenboek een aanrader?

Dit bericht is 40 keer gelezen

Op zoek naar caloriearme recepten? Dan is het 101 receptenboek misschien wel wat voor je.

Heel vaak krijg ik van één van mijn partners een bericht of ik hun product ook wil promoten op deze website. Hier zitten vaak producten bij waar ik helemaal niets mee heb. Ik kies alleen voor het promoten van producten waar ik zelf een goed gevoel bij heb :”Draagt het bij aan een gezonde leefstijl?

Ik heb me dan ook eerst afgevraagd of dit (101 receptenboek) wel past bij de doelgroep en de trouwe bezoekers die op deze website komen. Er werd beweerd dat dit boek veel caloriearme recepten bevat. Maar is dan ook echt zo?

Ik heb het een en ander onderzocht en kwam er uiteindelijk achter dat jullie hier eventueel wel iets aan kunnen gaan hebben. lees hieronder mijn persoonlijke review over het 101 receptenboek.

In dit artikel kom je van alles te weten over:

 • Is het 101 receptenboek nu echt zo’n goed boek wat iedereen beweert?
 • Kun je met het 101 receptenboek ook afvallen, bevat het caloriearme recepten?
 • Wat gebeurt er als het boek toch tegenvalt?

101 receptenboek

De afgelopen maanden hebben Jacky Nobels en het team van Ruggengraat hun krachten gebundeld en hebben samen een  prachtig receptenboek gemaakt. Er staan 101 recepten in waar je een hele tijd mee vooruit kunt.

Het zijn niet alleen gemakkelijke recepten om te maken, maar ook recepten die gezond en verantwoord zijn. De meeste mensen hebben eigenlijk te weinig variatie in het voedingspatroon. ‘s morgens eet je brood, ‘s middags vaak ook weer wat boterhammen,  iedere avond komt weer die traditionele warme maaltijd op tafel met aardappelen, groente en vlees.

Dit kan dus allemaal anders. Met het  101 receptenboek heb je straks genoeg variatie in je eetpatroon, zodat je meer kunt genieten van je dagelijkse maaltijden. Het bevat heel veel simpele en verrassende ontbijt, lunch en dinergerechten. En zelfs ook nog 30 snackgerechten om eventueel iets tussendoor te eten wat verantwoord, gezond en lekker is.

Wie of wat is ruggengraat?

Iedereen die graag wil afvallen of een gezonde leefstijl wilt opbouwen kan aan de slag met één van de coaches van Ruggengraat. Door middel van een app krijg je ondersteuning van een persoonlijke online trainer, coach en voedingsdeskundige.

Je krijgt dus een coach toegewezen die een persoonlijk plan van aanpak voor je opstelt. Hierbij kun je denken aan een eet- en trainingsschema. Verder kun je altijd bij je coach terecht voor het aanpassen van je schema’s of voor vragen. Wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat, kun je samen met je coach afstemmen hoe je dit kan laten passen in je schema.

Eigenlijk is het team van ruggengraat het verlengstuk van je leefstijl.  Er wordt door het team gekeken naar hoe jouw leven eruit ziet en er zal geprobeerd worden om  dit te optimaliseren voor jouw persoonlijke doel. Ieder mens is uniek en daardoor heeft ieder mens ook andere interesses. Hier speelt Ruggengraat per situatie op in. Er wordt dan ook uitgebreid gekeken naar jouw goede en minder goede gewoontes.

Wie is Jacky Nobelsjacky nobels-caloriearme recepten

Jacky Nobels heeft enige tijd geleden met veel succes het Ruggengraat programma gevolgd en net zoals bij vele andere leden heeft Ruggengraat haar niet uit het oog verloren. Met behulp van de Ruggengraat methode heeft zij een fantastisch resultaat behaald, maar belangrijker nog, zij weet nu ook hoe zij dit resultaat kan behouden! Jacky is food-influencer van de veel bezochte website https://www.jackynobels.nl

Ze heeft momenteel meer dan 12000 volgers op haar instagram account. Samen met het team van Ruggengraat heeft Jacky het 101 receptenboek ontwikkeld. Een perfecte combinatie: Ruggengraat met de expertise van fitness en een gezonde leefstijl en Jacky met haar geweldige gezonde recepten.

gratis ebook

Afvallen met caloriearme recepten in het 101 receptenboek?

101 receptenboekTja….. Het 101 receptenboek kan je wel  gaan helpen om een gebalanceerd weekmenu op te stellen. Alle gerechten staan zo ingedeeld dat je zeker kunt gaan afvallen, en dat ook nog eens op een verantwoorde manier. Het boek bevat trouwens ook nog eens veel caloriearme recepten, dus dat is mooi meegenomen.

Alle gerechten die in het boek staan zijn gezond en de calorieën staan er duidelijk bij vermeld. Het boek is eigenlijk zo opgesteld dat je er wel degelijk van af kunt vallen maar ook als je niet wilt of hoeft af te vallen kun je veel aan dit boek hebben.

Afvallen of aan jouw doelen werken hoeft eigenlijk helemaal geen straf te zijn. Daarnaast houd je het ook veel makkelijker vol als je iedere dag iets lekkers kunt eten.

De gedachte dat een stuk chocola, koek of taart per definitie slecht is wil Ruggengraat en Jacky Nobels graag de kop indrukken. Het draait namelijk allemaal om een stukje bewustwording en met behulp van dit receptenboek kun je genoeg inspiratie krijgen om zelf een heerlijk en uitgebalanceerd voedingsschema op te stellen.

Met behulp van de handig tips and tricks weet jij binnen no time de meest prachtige en heerlijke recepten voor te schotelen. Door de korte inleiding bij ieder recept weet jij straks hoe je eventuele tafelgasten ook de nodige achtergrondinformatie kunt geven.

Wat zijn de voordelen van het 101 receptenboek?

Wanneer je daadwerkelijk het 101 receptenboek aan gaat schaffen heb je straks vele voordelen:

 1. Je weet precies wat de voedingswaarden zijn van je maaltijd, inclusief de verhouding van koolhydraten, vetten en eiwitten. En nog belangrijker: de hoeveelheid calorieën.
 2. Je hebt heel veel informatie waarom de meeste diëten niet werken en hoe het komt dat je aankomt zonder dat je het zelf door hebt.
 3. Door de korte inleiding kun je straks ook daadwerkelijk informatie geven over de gezondheidsvoordelen van je maaltijd.
 4. Je hoeft nooit meer na te denken wat voor maaltijd er op tafel moet komen.
 5. Met 101 recepten heb je inspiratie genoeg! Stel gemakkelijk jouw boodschappenlijstje samen en je kunt er gelijk mee aan de slag. Het E-book kun je gemakkelijk openen wanneer je in de winkel staat.

wat zeggen anderen over het 101 receptenboek?

Dat het boek in een zeer korte tijd al meer dan 1500 keer is verkocht zegt meer dan genoeg. Ik heb geen negatieve recensies kunnen vinden

Enkele reacties:

Ik heb net het receptenboek besteld. GE-WEL-DIG ! Echt supervet en er staan geweldige leuke recepten in

Ik heb het 101 receptenboek al enige tijd in huis en mijn grote favoriet is de gezonde versie van de kapsalon. Echt heerlijk!

Hoi hoi. Ik heb het receptenboek in huis! Wat een werk moet dat zijn geweest zeg om het te maken. En Wauw, wat een geweldige recepten zeg! Ik kijk nu al uit naar deel 2.

Voor wie is het 101 receptenboek?

Mensen die graag sporten, zowel krachtsporters als duursporters halen voldoende juiste voedingsstoffen binnen als ze met het 101 receptenboek van start gaan.

Wanneer je wilt gaan afvallen of je vetpercentage wilt verlagen kun je heel veel aan het boek hebben. Alle recepten zijn verantwoord en je weet wat je eet. De voedingswaarden en calorieën staan ook nog eens heel duidelijk in het boek vermeld.

Iedereen die gemakkelijk en snel de lekkerste en meest verantwoorde recepten klaar willen maken of als je op zoek bent naar variatie en inspiratie om elke dag te kunnen genieten van je maaltijden.

Wat gebeurd er als het boek toch tegenvalt?

garantieAls je toch niet helemaal tevreden bent met het 101 receptenboek is er eigenlijk niets aan de hand. Je kunt binnen 10 dagen een email sturen en dan krijg je gewoon je geld terug. Na contact te hebben gehad met het team achter dit receptenboek blijkt dat het nauwelijks voorkomt dat mensen niet tevreden zijn.

Wat kost het 101 receptenboek nu eigenlijk?

Normaal  gesproken kost het 101 receptenboek € 44.95. dit is inclusief 2 bonus e-books ter waarde van € 9,95. Omdat het boek is zo’n groot succes, daarom is er een tijdelijke actieprijs van € 17.95. Dis is maar liefs 60% korting.

Je betaald dus eigenlijk maar € 0.14 cent er recept. Ik weet dus niet hoelang deze actie geldig is. Wil je het boek aanschaffen dan kun je beter maar snel gaan beslissen, of ervoor kiezen om straks de volle pond te gaan betalen.

Wil je alvast een voorproefje van de recepten? Scrol eens helemaal naar onderen op de website van team Ruggengraat om een gratis weekmenu te downloaden.

Caloriearm recept: Pasta guacomole uit het 101 receptenboek

pasta guacomole - caloriearme receptenGuacamole is het geheime ingrediënt in dit recept. Guacamole is heerlijk voor bij de nacho’s, maar wist je dat je guacamole ook kunt gebruiken als saus door de pasta? Het maakte de pasta heerlijk romig, waardoor je geen roomsaus meer nodig hebt!

Dit lekkere gerecht bevat 53 gram koolhydraten, 16 gram vet en 32 gram eiwitten.

ingrediënten:

 • 250 gr gekookte volkoren pasta
 • 1 rijpe avocado
 • 1 tl knoflookpuree
 • 1 tomaat
 • Peper en zout naar smaak
 • 300 gr hamblokjes
 • 80 gr mais
 • Handje cherrytomaatjes

Bereidingswijze:

 • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
 • Schil en ontpit de avocado en doe deze in de blender of keukenmachine, met de knoflook, tomaat (zonder schil), peper en zout.
 • Zorg er voor dat dit een mooie gladde massa wordt.
 • Snijd de cherrytomaatjes in partjes.Giet de pasta af en doe in een grote kom, samen met de guacamole, hamblokjes, mais en cherrytomaatjes.
 • Meng allemaal goed door elkaar en klaar is je pasta!

 

 

Geniet, Deel en Like!