);

Is kurkuma gezond? Of is dit een regelrechte fabel!

Is kurkuma gezond? Of is dit een regelrechte fabel!

is kurkuma gezond uitgelicht

In dit artikel kom je te weten of kurkuma gezond is. Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel is bezig aan een opmars. Het  is een kruid dat vooral in India bekend is. Het is een belangrijk kruid, dat gewonnen wordt uit de plant ‘Curcuma Longa’.

Iedereen kent kerrie wel, kurkuma zorgt voor de gele kleur in kurkuma. Kurkuma is bijzonder gezond en wordt voornamelijk in de Oosterse keuken gebruikt om meer smaak en kleur aan gerechten te geven. Heb je de gezondheidsvoordelen al ontdekt van kurkuma?

Om zomaar een handvol kurkuma gaan eten dat is niet te doen. Verwerk het altijd in je gerechten of koop het als supplement.

Kurkuma wordt al duizenden jaren lang als geneesmiddel gebruikt. Er worden genezende eigenschappen tegen hersenaandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson aan het gebruik

Is kurkuma gezond?

Uit onderzoek blijkt dat curcumine (een stofje die in kurkuma zit) zich bindt aan giftige metalen en ontstekingsremmend werkt [Curcumine is bovendien een sterke antioxidant die vrije radicalen opvangt en neutraliseert.

Kurkuma is ontstekingsremmend

Curcumine is zeer ontstekingsremmend. In sommige gevallen zelfs nog meer dan bij medicijnen. Het antioxidant-effect van curcumine is zeer sterk: dieronderzoek wijst zelfs uit dat de antioxidant curcumine een ontgiftende werking heeft bij een kwikvergiftiging

Kurkuma is een natuurlijke pijnstiller

Kurkuma wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke pijnstiller. Het is bovendien bewezen dat kurkuma pijn bij reuma en artrose kan verlichten, soms zelfs beter dan pijnstillende medicatie

 

 

Een te hoog cholesterol? neem kurkuma!

Veel hard bewijs is er niet. In China is er een klein onderzoek gedaan over het gebruik van kurkuma. Na afloop werd vastgesteld dat curcumine een aanzienlijke verlaging van de lipiden in het bloed te zien gaf. Het slechte cholesterol was gedaald en het goede cholesterol was iets gestegen.

Kurkuma voor gewichtsverlies

Kurkuma helpt de vetverbranding te stimuleren en remt daarnaast ook nog de groei van vetweefsels af. Kurkuma versnelt de vetstofwisseling waarbij de gehaltes van vetten in de bloedbaan verlaagd worden

Op de Nationale Gezondheidsbeurs in 2019 werd kurkuma uitgeroepen tot supplement van het jaar. 

Dit moet je ook weten als je kurkuma gaat aanschaffen

je kunt verse kurkuma niet rauw eten! Dat is giftig. Je kunt kurkuma vermalen en meekoken. Dus je kunt de verse kurkuma ook niet rauw in een smoothie verwerken!

Er gaan geruchten dat kurkuma ook een kanker-killer is. Trap hier niet in. Dit is absoluut niet aan de orde. Het kan in sommige gevallen zelfs de werking van de medicatie verzwakken. Lees hier het naslagwerk wat hierover gaat. 

Iedere dag gezond eten doe je met het Fitchef weekmenu Op Maat

Wist je wel dat je voor  0.33 cent per maat iedere dag een gezond dagmenu kun t krijgen? Fitchef Weekmenu Op Maat maakt het voor je mogelijk!

lees hier de review over Fitchef weekenu op maat

Wanneer je besluit om een jaar abonnement af te gaan sluiten ontvang je tevens de twee bestsellers Fitchef deel 1 en deel 2. Doe hieronder de test om te kijke  of Fitchef Weekmenu op Maat iets voor je is

 

Bekijk hier het fitchef weekmenu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *