koolhydraatarme recepten, Deze zijn super lekker en gezond!

Dit bericht is 198 keer gelezen

koolhydraatarme recepten - teveel suiker Ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten? Dan is dit een leuk artikel voor je!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: We eten steeds slechtere voeding.Het lijkt erop dat men steeds meer in verwarring is geraakt over wat nu eigenlijk gezond eten is.

Hier kunnen we zelf gelukkig niets aan doen. We worden misleid door de fabrikanten!

Een kleine aanpassing in je eetpatroon is vaak al voldoende om dit patroon van “slechte voeding” te doorbreken, maar dit moet je wel helemaal zelf gaan doen.

Na het lezen van dit artikel weet je straks alles over:

  • Waarom is een koolhydraatarm dieet nu zo goed voor je?
  • Hoe kun je heel erg gemakkelijk je eetpatroon aanpassen?
  • Voorbeeldrecepten uit het koolhydraatarm weekmenu.

voeding of vulling

De verwarring is niet zo vreemd als je kijkt naar wat er allemaal in de supermarkt wordt aangeprezen  als voeding, maar in werkelijkheid alleen maar “vulling” is. Kijk voor de aardigheid eens wat vaker naar de ingrediënten op de producten.

In de huidige voedingsmiddel-technologie worden tijdens het bewerkingsproces veel waardevolle stoffen zoals vezels en mineralen uit het product gehaald en er worden veel koolhydraten (suikers) toegevoegd.

Die grote hoeveelheid koolhydraten zorgen ervoor dat we dikker worden en meer honger krijgen zodat je weer meer gaat eten. Je kent het wel: Die verleiding als je 1 koekje uit het pak haalt, heel vaak wil je dan nog eentje (en nog eentje en nog eentje)  🙂

Voeding komt uit de keuken, vulling uit de fabriek

Voeding zorgt er voor dat alle cellen die we in ons lichaam hebben (en dat zijn er nogal wat) optimaal kunnen functioneren. Ons lichaam is continue bezig met allerlei processen waarvoor energie nodig is, maar ook bouwstoffen. Veel cellen gaan maar een korte periode mee en er worden continu nieuwe cellen aangemaakt.

Wordt je dan dik van kant en klare producten?

Nee, bij een normaal eetpatroon valt dit best mee, maar overdaad schaad natuurlijk. Veel beter is om vanaf nu meer vers te gaan koken en te proberen om al die pakjes en zakjes in het schap te laten liggen.

Heel veel mensen staren zich ook blind op de E-nummers, terwijl dat niet eens het meest ongezonde is in pakjes, zakjes en potjes. Wat wel heel ongezond (en onnodig) is, zijn zout en suiker. En natuurlijk de smaakversterkers.

Teveel zout in ons eten

Per persoon mag je per dag niet meer dan 6 gram zout. Je hebt niet meer dan 6 gram nodig, maar veel mensen komen hier ruim boven. Want werkelijk overal zit zout in. Denk aan brood, paneermeel, broodbeleg, etc.

Wanneer je je twee broodmaaltijden al achter de kiezen hebt, zit je vaak al bijna aan die 6 gram. En dan komt er nog een maaltijd van Knorr, Maggi of Honig op tafel. En weleens naar al die kruidenmixen met zout gekeken?

…Nou zeg! Moet ik nu mijn hele eetpatroon gaan aanpassen?

Zorg voor een juiste balans van je voeding van 80% gezond en 20% andere producten. Dan ben je al een heel eind op pad. Je zult merken dat je veel fitter gaat worden als je ‘vers’ gaat koken.

een keertje frites eten is helemaal niet verkeerd. En daar hoort natuurlijk ook een lekkere kroket of frikandel bij. Dit kun je het beste in een hete lucht friteuse doen.

Philips Avance Airfryer XXL

philips airfryerDe  philips avance airfryer XXL is als beste getest door de consumentenbond (april 2018). ook de vele reviews op Bol.com scoren heel erg hoog. Je krijgt dus waar voor je geld.

Ik heb deze Airfryer zelf ook enige tijd geleden aangeschaft en het wordt meerdere keren per week door ons gebruikt. Het bevalt prima!

Deze hete lucht friteuse is ontzettend makkelijk te reinigen, en je kunt het eventueel ook uitbreiden met vele accessoires.

Er zijn heel veel recepten te vinden op internet, vooral voor de Philips airfryer. De mogelijkheden zijn eigenlijk ongekend.

De inhoud van het mandje van de Philips airfryer is ook groter dan vergelijkbare hete lucht friteuses. Zelf kwam ik erachter dat een ander merk de mandjes kleiner zijn. Er passen zeker 4 kippenbouten in, bij vergelijkbare hetelucht friteuses past dit vaak niet.

voordelen hete lucht friteuse versus frituurpan

  1. De producten worden in hete lucht klaargemaakt waardoor het minder vet gaat worden en je krijgt minder calorieën binnen.
  2. Je bespaart op de aanschaf van frituurvet/olie (€40 tot €50,- per jaar!)
  3. Je gebruikt minder energie
  4. Minder vieze luchtjes in de keuken
  5. Je zult merken dat het schoonmaken veel makkelijker gaat
  6. Geen gevaarlijke hete olie meer
  7. Is een hete lucht friteuse allen voor frites en snacks?

De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt. Je kunt er zelfs taarten, muffins of cake in bakken. Je vlees kun je erin bakken en dit wordt is alleen maar smakelijker en sappiger.

gratis ebook

Een nieuwe start: minder suiker en minder zout

Wanneer je minder zout en suiker binnenkrijgt ben je al een heel eind in de goede richting. Helemaal geen zout en suiker te gaan gebruiken zou ik niet aan gaan beginnen. Dit is eigenlijk onmogelijk en haast niet te doen.

Een aantal koolhydraatarme recepten!

ik heb voor je een aantal recepten (ontbijt, lunch en diner) zonder toegevoegde suikers en zo weinig mogelijk zout.

Gezonder, gelukkiger en meer energie – of je geld terug! Neem je tijd & probeer het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu voor 30 volle dagen

Koolhydraatarm ontbijt recept: Havermoutpannenkoekjes

ingrediënten:

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 50 ml volle melk
  • 1 appel in de schil
  • 2 tl. kaneel
  • 1 ei
  • roomboter

Bereidingswijze:

  1. was de appel en rasp dit ( de schil laat je dus zitten)
  2. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer dit tot een gladde massa
  3. voeg eventueel iets meer melk toe als het te dik is
  4. doe een beetje roomboter in de pan en schep een volle eetlepel beslag erin
  5. het moeten kleine pannenkoekjes zijn, er kunnen zeker 2 of 3 tegelijk in de pan

Lekker met een dikke toef Griekse yoghurt, kokosrasp en een handvol blauwe bessen

Koolhydraatarm lunch recept: tonijnsalade

ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn op olijfolie (duurzaam gevangen)
  • 4 krieltjes in de schil
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 handje zwarte olijven
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el mayonaise of Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

  1. was en halveer de krieltjes en kook zein 8 minuten gaar
  2. maak de sperzieboontjes schoon en kook ze in  5 minuten gaar
  3. laat de krieltjes en sperzieboontjes afkoelen
  4. snipper de rode ui fijn
  5. maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en mayonaise
  6. meng alles door elkaar en geniet van deze maaltijdsalade

Koolhydraatarme diner recepten: Provençaalse kipfilet met van alles en nog wat

ingrediënten:

  • 1 kipfilet of kipdijfilet
  • 1 ui
  • 3 el zongedroogde tomaten
  • 3 el zwarte olijven
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en ietsje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 groente naar keuze ( roerbakmix, of gewoon wat je zelf lekker vindt

bereidingswijze:

  1. snipper de ui en fruit deze samen met de fijngehakte knoflook in een beetje olijfolie
  2. blancheer je groente en spoel dit koud
  3. snij de kipfilet en bestrooi deze met peper, iets zout en de Provençaalse kruiden
  4. voeg de olijven, zongedroogde tomaten toe en bak dit kort mee.
  5. voeg als laatste de groente toe
  6. dit is lekker met gekookte krieltjes in de schil of met zilvervliesrijst.

zo moeilijk is het toch niet? Probeer bovenstaande recepten maar eens uit en je bent overtuigd hoe lekker VERS en GEZOND wel niet kan zijn. Wil je meer inspiratie? laat dan een reactie achter onderaan dit artikel.

Nog meer inspiratie voor koolhydraatarme recepten

Veel van bovenstaande recepten vind je ook in het koolhydraat arm weekmenu.  Dit programma duurt vier weken en je eet niet alleen supergezond, maar je kunt ook nog eens behoorlijk afvallen.

koolhydraatarme recepten = koolhydraatarm weekmenu

Vele tevreden gezonde-eters gingen je voor, dus dit is echt een goed product!

Diana heeft 1,5 kilo in twee weken verloren!

“Ik was al gauw 1,5 kilo kwijt de eerste week van het dieet volgen. Aan het einde van twee weken was ik zelfs al bijna 3 kilo kwijt. Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Ik heb ook geen idee waarom alle andere dieet systemen niet werken of resultaat brengen die ik zoek, maar ga nooit meer mijn tijd verdoen hiermee.
Koolhydraatarm Weekmenu was wat ik nu even nodig had om het lichaam te krijgen wat ik al jaren wilde bereiken maar steeds niet lukte. Ik ga het dieet zeker nogmaals doen en nog meer gewicht verliezen!

Het koolhydraatarm weekmenu staat boordevol heerlijke koolhydraatarme recepten

Twijfel je nog?

garantieHet koolhydraatarm weekmenu werkt met een niet goed, geld terug garantie van 30 dagen. Je hebt dus niets te verliezen! Je verliest dus alleen je kilo’s.

De auteur van Het Koolhydraatarm Weekmenu is Timo Breemen. Timo is de oprichter van BGreat.nl waar hij dagelijks gezonde recepten deelt.

Hij heeft dan ook enorm veel kennis en ervaring als het gaat om afvallen.

Gezonder, gelukkiger en meer energie – of je geld terug! Neem je tijd & probeer het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu voor 30 volle dagen

 

Vond je dit een interessant artikel?  laat een reactie achter of deel dit artikel op social media. Dit kan heel erg gemakkelijk met de knoppen wat je boven in dit artikel kan vinden.

handtekening auteur

 

Geniet, Deel en Like!